UMAMI sushi – Patrik Šándor
Suroviny
citronová tráva 1 ks
kuřecí vývar 500 ml
kokosové mléko 300 ml
limetové listy 3 – 4 ks
oloupaný a nakrájený zázvor 100 g
rybí omáčka 3 polévkové lžíce
cukr 2 polévkové lžíce
limetová šťáva 1 polévková lžíce
Postup
Citronovou trávu naklepejte a nakrájejte na 5 cm kusy. V hrnci smíchejte kuřecí vývar a kokosové mléko a přiveďte k varu. Přidejte citronovou trávu, limetové listy, oloupaný a nakrájený zázvor, jednu čili papričku a dochuťte třemi lžícemi rybí omáčky. Pak přidejte kuřecí maso, dvě polévkové lžíce cukru a jednu lžíci limetové šťávy. Nechte provařit. Podáváme se skleněnými nudlemi, které jsme si uvařili zvlášť v hrnci (3 – 5 min). Na závěr ozdobíme lístky koriandru.