Restaurace Mincovna
Suroviny
400 g vepřového masa (můžeme použít koleno, hlavu, lalok, jazyk)
100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
50 g trhaných krupek nebo krup
1 cibule
4 kuličky černého pepře
2 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
sůl a majoránka na dochucení
Postup
Maso dobře očistíme a společně s cibulí, celým černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem vložíme do studené vody. Zvolna vše vaříme dvě až dvě a půl hodiny dokud není maso měkké. Polévku přecedíme, pokud je hodně mastná necháme chvíli ustát a tuk z povrchu sebereme. Do polévky přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu společně s prolisovaným česnekem a povaříme do měkka. Dále přidáme krupky, které jsme uvařili zvlášť a pokrájené uvařené maso. Nakonec polévku dochutíme majoránkou a solí.