Tomáš Kalina
Suroviny
300 g hovězí maso zadní nakrájené na malé kostičky
120 g cibule jemně nakrájená
30 g mleté papriky
1 dcl slunečnicového oleje
3 l vývaru (hovězí / zeleninový) v horším případě vodu
120 g hladké mouky
500 g brambor nakrájených na malé kostičky
sůl
pepř
čerstvá majoránka
česnek čerstvý
Postup
Na rozehřátém oleji (2/3 množství) orestujte cibuli do růžova, pak přidejte maso a také krátce orestujte, pak přidejte mletou papriku, jen párkrát promíchejte a zalijte 1/3 připravenou vodou/vývarem/v horším případě vodou. Maso duste dokud není takřka měkké. Dejte vařit brambory v osolené vodě. Do rozehřátého zbytku oleje vsypejte mouku a lehce orestujte, na takto připravenou zásmažku přilejte zbytek vody nebo vývaru a nechte pomalu důkladně vařit alespoň hodinu. Během vaření přidejte sůl, česnek a odvar z uvařených brambor. Nakonec smíchejte polévku s měkkým masem, bramborami a přidejte čerstvou majoránku, ještě asi 10 minut vše povařte, popřípadě dochuťe solí.