Restaurace Amaryla – Maxim Semenchukov
Suroviny (pro 4 osoby)
600 g dýně – očistit, nakrájet na kostky
100 g cibule – na drobno
100 g pomeranč – nastrouhat kůru a vymačkat šťávu
30 g zázvor – očistit, nakrájet na drobno
30 g olivový olej
500 g zeleninový vývar
10 g dýňová semínka
10 g med – naředit vodou
tymián
sůl, pepř bílý
Postup
Dýně dát na plech a potřít medem s vodou, upéct v troubě dozlatova. V kastrolu osmažit cibulku a zázvor, přidat upečenou dýni. Restovat dál. Přidat zeleninový vývar, chvíli povařit. Přidat pomerančovou kůru a šťávu, osolit a opepřit. Vše rozmixovat. Dýňové semínka upéct v troubě dozlatova. Polévku nalijte do šálku a posypejte semínky.