Panorama hotel Prague – Jan Hatschbach
Suroviny
1 cibule
2 lžíce majoránky
2 mrkve
1 balíček žampionů nebo lesních hub
2 stroužky česneku
6 brambor
1/2 celeru
4 lžíce hladké mouky
Tip šéfkuchaře: sušené houby mají silnejší chuť a vůni než čerstvé nebo mražené. Jejich povařením získáte vývar, který dodá polévce barvu.
Postup
Cibulku nakrájíme na drobno, orestujeme dorůžova zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou zásmažku. Oloupané na menší kostky nakrájené brambory vaříme v lehce osolené vodě s na kostičky nakrájenou zeleninou, do poloměkka. Zahustíme zásmažkou a ještě 10 minut vaříme. Dochutíme solí, česnekem, pepřem, majoránkou a trochou kmínu. Přidáme orestované žampiony nebo jiné houby. Nejlépe chutná z pravých hříbků.