Roman Paulus
Suroviny
200 g kořenové petržele
50 g cibule
3 ks badyán
150 ml bílého vína
100 ml kokosového mléka
250 ml drůbežího vývaru
50 ml smetany
30 g zázvoru
Sůl, pepř, slunečnicový olej na orestování
50 g másla
Postup
Na oleji si orestujeme nejprve cibuli a zázvor, následně přidáme kořenovou petržel nakrájenou na plátky a znovu restujeme, bez barvy. Badyán a víno vaříme dohromady a necháme svařit na 50 % objemu vína. Poté vycedíme a vzniklou esencí podlijeme základ na polévku. Krátce povaříme a poté podlijeme vývarem. Vše uvaříme do měkka, následně přidáme smetanu a kokosové mléko, krátce povaříme a rozmixujeme, propasírujeme a nakonec zjemníme máslem, dochutíme a podáváme.