Restaurace Amaryla – Max Semenchukov
Suroviny
olivový olej 50 ml
cibule 100 g, na malé kostičky
karotka 100 g, na malé kostičky
česnek 10 g, na drobno
zázvor 50 g, nastrouhat
červená kari pasta 20 g
červená čočka 150 g
drcená rajčata 150 g
kokosové mléko 100 ml
limeta 1 ks
koriandr 20 g, nasekaný
sůl, pepř
Bez lepku a laktózy
Postup
Do hrnce s horkým olejem dáme karotku, trochu restujeme, pak přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Přidáme česnek, zázvor, kari a restujeme dál. Podlijeme vývarem, přidáme čočku a vaříme. Přidáme drcená rajčata, osolíme, opepříme, vaříme. Nakonec přidáme kokosové mléko a redukujeme, až bude polévka provařená a hustá. Do šálku dáme pár naběraček polévky, ozdobíme koriandrem a limetou.